Bez obzira na uzrok, nadimanje stomaka  može biti veoma neprijatno i uticati na svakodnevne aktivnosti. Na sreću, postoji niz različitih metoda i preparata koji mogu pomoći u ublažavanju ovog problema. Jedan od najpopularnijih i efikasnih načina je upotreba preparata koji sadrže simetikon.

 

Šta je simetikon?

 

Simetikon je farmaceutski sastojak koji se često koristi kao  protiv nadimanja i gasova u stomaku. On se nalazi u mnogim preparatima za ovu svrhu, uključujući tablete, kapsule, kapi i žvake. Ovaj sastojak ima sposobnost da smanji nagomilavanje gasova u gastrointestinalnom traktu, čime se olakšava osećaj nadutosti i nelagodnosti.

 

Kako simetikon deluje protiv nadimanja?

 

Simetikon deluje tako što smanjuje površinsku napetost gasnih mehurića u crevima. Gasni mehurići su često uzrok nadimanja i nelagodnosti, jer se zadržavaju u crevima i prouzrokuju osećaj punoće i nadutosti. Kada se simetikon unese, on deluje kao emulgator, tj. smanjuje napetost na površini gasnih mehurića, što omogućava da se mehurići lakše spoje i formiraju veće mehuriće. Ovi veći mehurići su manje napeti i mogu se lakše izbaciti iz sistema, čime se smanjuje osećaj nadutosti.

 

Prirodne supstance koje mogu pomoći kod nadimanja stomaka

 

Ako želite da se oslonite na prirodne supstance kako biste smanjili nadimanje stomaka, postoje neki prirodni preparati i metode koje možete isprobati:

 

Upravo iz ovih razloga i svih koristi koje nam simetikon pruža, odlučili smo da bude sastavni deo naših Simaktiv tableta.

U obliku dvoslojne tablete, čiji prvi sloj sadrži već 50% aktivnih sastojaka. Ovaj sloj deluje i oslobađa se već u prvih 15 minuta. Potpuno dejstvo prepata se dostiže za sat vremena. Simaktiv vam pomaže da se smanji podrigivanje, stomak postaje mek, manje naduven, bolovi i grčevi u stomaku nestaju, smanjuje se ispuštanje gasova.

Uz simetikon, SIMAKTIV sadrži i aktivni ugalj koji vezuje za sebe otrove, gasove, mikroorganizme i njihove toksine. Zajedno sa supstancama koje je vezao, putem stolice se izbacuje iz organizma.

Kombinacija ovih dveju supstanci može pružiti sveobuhvatno olakšanje od nadutosti.

 

Da zaključimo zajedno

 

Kao prvo olakšanje u slučaju da se borite sa nadutošću stomaka, isprobajte preparate sa simetikonom i aktivnim ugljem. Ponekad je pored promena u životnim navikama neophodno unositi dodatne supstance kako bi vam svakodnevnica bila olakšana.

Simaktiv potražite u svim bolje snabdevenim apotekama ili zamolite svog apotekara da poruči ukoliko nema na stanju.